Biografie


Mijn naam is Sarah Hermans en ik ben geboren met een ‘paardenmicrobe’ zoals mijn mama altijd zegt.
Het duurde tot mijn 11de vooraleer ik op manege mocht. Hmmm die geur en eindelijk echt leren rijden…. De maneges boden echter niet wat ik zocht.

 

De paarden borstelen was leuk, maar als ze daarna een zadel en hoofdstel aankregen werden de meeste kribbig.
Wil ik wel paardrijden als dat paard er helemaal geen zin in heeft?

Op m’n 15de kreeg ik mijn eigen paard. Het moet anders kunnen!
Door mijn aanpak aan te passen, kreeg ik een paard dat samen met mij dingen wou doen. We gingen samen op pad en ik vertrouwde haar dagelijks mijn diepste geheimen toe. Ons ‘Mien’ en ik hadden een band.

Vele jaren later werd ons Mien te oud en ging ik op zoek naar een nieuw rijpaard en tevens weidemaatje voor Mien. De 3-jarige New Moon vertoonde wel wat ‘rare’ kuren. Ik vroeg me af of ik haar wel kon vertrouwen. In die periode ben ik meer gaan opzoeken over paardengedrag. Zo kwam ik uit bij natural horsemanship.
Het natuurlijk omgaan met paarden.

Zeer kritisch als ik was, en nog steeds ben, zocht ik naar onwaarheden of ‘zweverige’ uitleg. Maar door mij te verdiepen in de materie en deze uit te proberen op mijn eigen paarden, besefte ik al redelijk snel dat ik het reeds lange tijd anders had kunnen/moeten aanpakken.

Toen ons Mien stierf kocht ik een shetlander als gezelschap voor New Moon.
Nog enkele jaren later kocht ik wat Friese merries. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor het prachtige ras. Bovendien moesten ze jong en ‘groen’ zijn. Zalig om deze paarden van 0 op te leiden tot wat ze vandaag de dag zijn.

Tijdens mijn ‘paardenleven’ leerde ik erg veel over mezelf. Ik begon na te denken over hoe ik anderen kon laten meegenieten van deze ervaringen. Mijn doel is niet om mensen te overtuigen van mijn werkwijze, integendeel. Mensen laten inzien hoe het anders kan en wat dat voor hunzelf kan betekenen, dat is belangrijk.

Zo kwam ik uit bij coaching.
Coaching kan op elk aspect van je leven worden toegepast. Of het nu thuis, op het werk of in je vrije tijd is.

Klik hier om na te gaan wat coaching met paarden voor jou kan betekenen.