Voor kinderen

Veel kinderen krijgen het de laatste jaren steeds moeilijker. De druk op school is voor sommigen teveel. De hobby’s worden eerder een opgave dan ontspanning, thuis zijn ze vervelend, moe, weten met zichzelf geen blijf, hebben het moeilijk met een scheiding, …

Hoe langer hoe meer lijkt het dat er steeds meer kinderen bijkomen met ADD, ADHD, allerlei autismestoornissen,….
Kinderen groeien tegenwoordig heel anders op dan 50 jaar geleden. Er wordt nu meer bewust gekozen voor kinderen en nog meer voor de manier waarop we ze willen opvoeden. Ieder heeft zo zijn eigen visie.

Toen ik nog les gaf in het lager onderwijs, merkte ik hoe kinderen op school heel anders konden zijn dan thuis. Veel kinderen spelen een rol ipv zichzelf te zijn. Waardoor ze zich bij verschillende mensen anders kunnen gaan gedragen.

Voor kinderen die het niet gemakkelijk hebben, kan paardencoaching een verademing zijn. Ze leren terug aarden, leven in het hier en nu. Kinderen ervaren een diep gevoel van ontspanning door met dieren bezig te zijn. Onbewust gaan ook zij deze ervaringen toepassen in hun dagdagelijks leven. En dit door kleine opdrachtjes mee te geven dewelke vast hangen aan de oefeningen met de paarden.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Dan kunnen we samen kijken hoe we je kind terug gelukkig en ontspannen kunnen laten opgroeien.